ONLINE 24 JAM
SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Genital Wart » BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Kode : -
Berat : 300 gram
Stok : Ready Stock
Kondisi : Baru
Kategori : Genital Wart
Dilihat : 119 kali
Review : Belum ada review
INFO HARGA
Silahkan menghubungi kontak kami untuk mendapatkan informasi harga produk ini.

Bagikan informasi tentang BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL kepada teman atau kerabat Anda.

Deskripsi BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Bismillah Alhamdulillah…Selamat petang pembaca yang budiman.  Hari ini bagaimanapun baik dan buruknya telah berlalu, sekarang ini adalah waktu yang indah untuk melihat matahari terbenam dan mengucap syukur atas apa jua keadaan. Terimakasih telah melayari website kami DeNature Indonesia. Petang ini kita akan berbincang mengenai Bagaimana cara menghilangkan kutil. Kutil atau ketuat (kondiloma akuminata) adalah merupakan sejenis penyakit kulit yang kawasan yang dijangkiti akan timbul dan menjadi keras. Ketuat adalah disebabkan virus dan mampu menjangkiti orang lain sekiranya dibiarkan berlarutan.

BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Ketuat kelamin ( genital warts )  disebabkan oleh virus Human Papilloma (HPV). Ketuat boleh merebak melalui sentuhan. Mana-mana bahagian kulit yang dijangkiti akan bengkak, menjadi kasar dan keras. Kawasan yang sering dijangkiti adalah tangan, jari,dan kaki. Mereka yang mempunyai masalah kurang daya tahan diri seperti mengidap HIV atau sistem pertahanan kulit yang lemah seperti ekzema, atau tidak menjaga kebersihan diri lebih mudah dijangkiti jangkitan ketuat.

Ciri dari pada Ketuat Kemaluan diantaranya adalah :

 1. Benjolan daging lembut lembab dan tidak sakit pada kelamin
 2. Bila disentuh terasa sedikit kasar
 3. Berwarna merah jambu atau keperangan
 4. Tumbuih diarea kemaluan,bibir faraj,batang penis, dan  kawasan dubur
 5. Ketuat tumbuh secara tunggal dan berkelompok
 6. Pada sebagian kas muncul rasa gatal,panas macam terbakar, dan rasa perit
 7. Pendarahan time berhubungan persetubuhan.

Risiko Ketuat Kemaluan bila tidak dirawat :

 1. Kemandulan dan HIV
 2. Hilang kepercayan diri terhadap pasangan seksual
 3. Mati pucuk
 4. Pada wanita berpotensi menjadi barah,terutama barah pangkal rahim ( kanser serviks)
 5. Boleh berjangkit pada janin pada tahap kehamilan bila Ibu mengandung tak segera melakukan pengubatan.
bagaimana cara menghilangkan kutil

bagaimana cara menghilangkan kutil

BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Penting untuk difahami bahawa setiap pesakit mungkin memerlukan pengubatan yang berbeza-beza.Penanganan ketuat akan disesuaiakan dengan tingkatan ketuat  yang diderita. Berikut adalah beberapa pilihan pengubatan ketuat kemaluan :

 • Ubat Topikal.Ubat topikal ini ada berbagai macam bentuk m ulai dari cream,gel hinggakan cairan. Ubat jenis ini boleh Anda pakai sendiri kat rumah, ada pula yang memerlukan bantuan orang lain jika ketuat berada di dalam alat kelamin dan sukar dilihat walaupun menggunakan cermin.
 • Kaedah Laser. Prosedur ini menggunakan tenaga laser untuk membakar dan mengeluarkan ketuat. Laser biasanya dilakukan untuk ketuat kelamin yang besar dan sukar dijangkau, contohnya dalam dubur atau uretra (saluran kencing). Laser biasanya pilihan terakhir jika ubat topikal tidak berfungsi.
 • Pembedahan diperlukan jika anda mempunyai ketuat besar atau jika ketuat anda tidak bertindak balas terhadap ubat seperti yang dinyatakan di atas. Sekiranya anda hamil, pembedahan juga disyorkan untuk mengelakkan penggunaan dadah yang boleh menjejaskan janin. Sesetengah pilihan pembedahan wart genital adalah:Cryotherapy
  Prosedur ini dilakukan dengan membekukan kusta menggunakan nitrogen cecair. Kaedah ini tidak cukup untuk dilakukan sekali, anda perlu melakukannya berulang kali sehingga ketuat hilang dan digantikan dengan kulit baru. Semasa terapi ini, elakkan hubungan seksual.Electrocautery
  Prosedur ini menggunakan arus elektrik untuk membakar ketuat. Kaedah ini biasanya digunakan untuk menghilangkan ketuat pada vulva dan anus. Anda mungkin mengalami sakit dan bengkak selepas prosedur.

  Pengasingan pembedahan
  Dalam kaedah ini, doktor mungkin memerlukan alat khas untuk mengurangkan ketuat. Ini menjadikan anda memerlukan anestetik tempatan atau umum. Setelah proses selesai, doktor akan menjahit luka pada kulit yang dijangkiti. Prosedur ini biasanya dilakukan untuk menangani ketuat kumpulan tetapi masih kecil, tidak besar.

Bila semua kaedah pengubatan diatas tidak berfungsi atau sudah berfungsi tetapi ketuat muncul semula,Anda boleh mencuba alternatif lain yaitu pengubatan Herba DeNature.Herba ini terdiri dari 4macam ubat minum + 1 cream perontok ketuat +1cream antinfeksi. Semua berbahan alami dan selamat untuk ibu mengandung.

BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Tak kenal maka tak sayang. Ungkapan inipun berlaku kepada produk DeNature. Silahkan untuk senantiasa cermat dan berhati-hati terhadap apa-apa ubat. Berikut penjelasan mengenai obat herba ketuat kemaluan DeNature :

 1. Gangjie berbahan dari daun dan bunga kumis kucing serta meniran. Ianya berfungsi sebagai pembunuh bakteri viruspembersihan saluran ulterik, mengubati demam,melancarkan buang air kecil dan mengendalikan kemih, menjaga kesehatan dan mempercepat pengubatan segala jenis penyakit kelamin.
 2. Ghosiah berbahan dasar dari daun binahong yang berfungsi sebagai obat luka dalam, membantu proses penyembuhan luka,lecet,merah,gatal, mengobati sakit dan perit.
 3. Pipeca berbahan dari sirih merah yang baik untuk menghilangkan bau tidak sedap pada kemaluan, memperlancar kencing,mengobati keputihan, membantu menghentikan kencing nanah, mengendalikan pembuangan kemih dan mengobati sakit perit time buang air kecil.
 4. Bersih Darah berbahan dasar dari brontowali. bagus untuk membersihkan darah dari semua bakteri virus, mengawal darah supaya senantiasa bersih dan mengelakan ketuat daripada muncul semual
 5. Habatop berbahan dari habbatussauda. Selain untuk mengobati lemah,letih,lesu,kelelahan dan demam. Ianya juga berfungsi untuk mengelakan penyakit kanser,barah, dan HIV. habatop juga boleh meningkatkan cd4 secara cepat, menjadikan imunity tubuh senantiasa baik dan menjaga kebugaran.
 6. Ampiloma. ubat topikal ini berbentuk cairan.  Rasa sedikit panas dan pedih. Berfungsi sebagai perontok ketuat sampai keakar sehinggakan ketuat boleh hilang secara permanen.
 7. Salep Djie. Berbentuk cream yang mempunyai rasa sejuk dan tidak melekit. Mengobati ketuat didalam faraaj dan penis. Untuk mengubati luka selepas pemakaian ampiloma, sebagai antinfeksi, mengubati gatal, merah, melecet, bintik, benjolan pada semua anggota tubuh termsuk dalam kemaluan.

ULASAN PESAKIT YANG TELAH BERJAYA MENGGUNAKAN UBAT HERBA ( DeNature )CARA DAPATKAN UBAT KETUAT HERBA ( De Nature )

 1. Sebarang soalan anda boleh whatsapp Customer Service kami di nombor : +6282111771133 / +6281311110910
 2. Format Order : Nama, alamat lengkap dan nomber phone
 3. Sila Transfer guna TT Maybank2U, Westernunion mahupun Jasa kiriman wang.
 4. Selepas Transfer ubat akan dikirim menggunakan hantaran Expres / Pos Laju 3-5hari.

Demikian pembahasan mengenai Bagaimana cara menghilangkan kutil  secara herba. Artikel ini bertujuan untuk memberikan edukasi mengenai bahaya ketuat kemaluan bila tidak dirawat. Ubat dokter dan ubat herba semua adalah baik. Jangan menggunakan ubat sewenang-wenang sebab boleh menjejaskan kesehatan. Akan tahu rasanya sehat itu mahal bilamana kita sudah berada dihospital. Salam Sehat DeNature. We Do Because We Care.

Ulasan customer dinonaktifkan: BAGAIMANA CARA MENGHILANGKAN KUTIL

Maaf, form ulasan customer dinonaktifkan untuk produk ini

SIDEBAR
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.