ONLINE 24 JAM
SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MU JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin » Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin

Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin

Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin
Kode : -
Berat : gram
Stok :
Kondisi : Baru
Kategori : Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin
Dilihat : 230 kali
Review : Belum ada review
INFO HARGA
Silahkan menghubungi kontak kami untuk mendapatkan informasi harga produk ini.

Bagikan informasi tentang Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin kepada teman atau kerabat Anda.

Deskripsi Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin

RAWATAN SIFILIS SEMULA JADI

+62 813 1111 0910

Adakah Anda Di Sini Untuk Cari Penyelesaian Masalah SIFILIS ?

Jika YA, izinkan kami membantu anda


Herba Denature Indonesia dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan, kesakitan, kegatalan, kencing sakit,kencing kotor dan seterusnya dapat membantu menghilangkan sipilis dengan merawatnya di rumah sahaja

  • Herba Denature diproduksi melalui proses kawalan kualiti yang amat ketat.
  • Mendapatkan Kelulusan CPOTB (Cara Pembuatan Obat Tradisional Yang Baik) dari pada Kepala Badan Pengawas Obat dan Makanan Republik Indonesia
  • Diktiraf HALAL. Herba Denature telah mendapat pengiktirafan Halal dari Majelis Ulama Indonesia dan selamat digunakan untuk Ibu Hamil Dan Menyusui.

 

Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin ~ Salam Sehat De Nature. Sebelum Anda melakukan pengubatan sebaiknya Anda fahami jenis bintik yang muncul. Kalau bintik itu macam jeragat dan dipicit mengeluarkan isi itu pertanda siplis tapi kalau bintik itu keras, disentuh kasar dan dipicit tidak ada isi itu adalah ketuat kelamin. Keduany boleh disembuhkan secara total selama ada pengubatan yang cepat dan tepat.

Cara Mudah Hilangkan Ulser Dan Gatal Kelamin ~ Blog ini bertujuan untuk mengulas artikel didalam Bahasa Melayu berkenan dengan Penyakit Kelamin Sifilis untuk dikongsi bersama pembaca-pembaca yang berkenaan. Sekadar untuk berkongsi maklumat dan bahan bacaan untuk tujuan kesihatan. Kebanyakan masyarakat kita umumnya masih menganggap masalah penyakit kelamin sebagai “taboo”, “sensitif” atau “tidak bermoral”, apatah lagi untuk dibincangkan. Apapun, sama ada kita suka atau tidak, Penyakit Kelamin adalah merupakan satu ancaman pada kesihatan yang semakin meningkat dalam banyak negara dibelahan dunia. Blog ini diharap akan dapat membantu mereka yang berkenaan untuk lebih memahami penyakit yang mungkin, sedang atau telah mereka hidapi, seterusnya sedikit sebanyak mendidik diri kita untuk menjauhi seks luar nikah, setia pada pasangan serta mengamalkan gaya hidup sihat dan selamat.


Apakah dia sifilis?
Sifilis adalah penyakit kelamin (STD) yang berjangkit, disebar melalui hubungan seks sama ada melalui vagina, dubur atau oral. Ia juga boleh disebar dari seorang ibu kepada bayinya semasa kehamilan. Sifilis disebabkan oleh bakteria Treponema pallidum. Sifilis merupakan penyakit kelamin yang berbahaya dan boleh mengancam nyawa.
Bagaimana seseorang itu dijangkiti?

Sifilis disebarkan melalui hubungan langsung dengan pesakit sifilis. Ulser/kudis sifilis berlaku terutamanya pada kawasan alat kelamin, faraj, dubur, atau di dalam rektum. Ulser juga boleh berlaku pada bibir dan di dalam mulut dan penyebaran berlaku semasa melakukan hubungan seks vagina, dubur atau oral.Wanita hamil yang dijangkiti penyakit ini boleh menyebarkan kuman sifilis kepada bayi yang dikandungnya. Sifilis tidak boleh merebak melalui tempat duduk tandas, tombol pintu, kolam renang, tab mandi, pakaian dikongsi, atau perkakas makan.

Apakah tanda-tanda dan gejala di kalangan orang dewasa?
Sifilis berlaku secara berperingkat-peringkat, dan gejala adalah berbeza pada setiap peringkat. Peringkat-peringkat tersebut mungkin terjadi secara bertindih, dan gejala tidak semestinya berlaku mengikut susunan peringkat. Anda juga mungkin dijangkiti dengan kuman sifilis dan tidak melihat apa-apa gejala selama bertahun-tahun.

Peringkat 1: Peringkat rendah (Primary)
Satu atau lebih ulser/kudis akan kelihatan di zakar, labia (bibir faraj), dubur dan kadang-kadang pada mulut dan bibir. Ulser ini dipanggil ‘chancre’ (klik untuk imej chancre – amaran: visual sensitif) dan akan hilang selepas beberapa minggu. Permulaan gejala peringkat pertama terjadi sekitar 10 hingga 90 hari (purata 21 hari) setelah dijangkiti kuman sifilis. Chancre biasanya bulat, keras, kecil, dan tidak menyakitkan. Ia muncul di tempat di mana sifilis memasuki badan. Chancre bertahan selama 3 hingga 6 minggu, dan akan sembuh tanpa rawatan. Walau bagaimanapun, jika rawatan tidak diberikan, jangkitan akan beralih ke peringkat 2 (secondary).

Peringkat 2: Peringkat sekunder (Secondary)
Peringkat ini biasanya bermula dengan timbulnya ruam pada satu atau lebih bahagian badan. Ruam ini biasanya tidak ;/;akan menyebabkan kegatalan dan akan keluar ketika chancre /ulser sifilis sedang sembuh atau beberapa minggu selepas chancre telah sembuh. Ciri ruam sifilis peringkat 2 adalah kelihatan kasar, merah, atau tompok-tompok coklat kemerahan di kedua-dua tapak tangan dan bahagian tapak kaki. Walau bagaimanapun, ruam mungkin tampil berbeza – nipis, tidak jelas dan berlaku pada bahagian badan yang lain, menyerupai ruam biasa sehingga ianya tidak disedari sebagai ruam sifilis. Selain ruam, antara gejala sifilis peringkat 2 yang lain termasuk:
• demam
• bengkak kelenjar limfa
• sakit tekak
• keguguran rambut
• sakit kepala
• hilang berat badan
• sakit otot dan keletihan
Pada peringkat ini, sifilis adalah sangat mudah berjangkit dan boleh menjangkiti pasangan dengan mudah melalui hubungan seks. Rawatan boleh dilakukan pada bila-bila masa sepanjang peringkat 1 dan 2 dan ianya boleh sembuh. Tanpa rawatan, tanda-tanda dan gejala sifilis peringkat 2 mungkin hilang selepas beberapa minggu. Nanum jika rawatan tidak diberikan, jangkitan akan kembali dan beralih ke peringkat 3.

Peringkat 3: Peringkat pendam/sembunyi
Sifilis peringkat 3 adalah terpendam (tersembunyi) dan peringkat ini bermula apabila gejala peringkat 1 dan 2 telah hilang. Tanpa rawatan, pesakit sifilis akan terus mempunyai sifilis walaupun tiada tanda-tanda atau gejala; jangkitan adalah kekal di dalam badan. Peringkat pendam ini boleh bertahan selama bertahun-tahun, kadangkala sehingga 20 tahun sebelum beralih ke peringkat 4 iaitu peringkat lewat/akhir.

Peringkat 4: Peringkat lewat / akhir
Sifilis Peringkat 4 terjadi pada kira-kira 15% daripada mereka yang pernah dijangkiti sifilis yang tidak mendapatkan rawatan. Peringkat ini boleh muncul 10-20 tahun selepas jangkitan pertama diperolehi. Di peringkat akhir sifilis, penyakit ini kemudiannya merosakkan organ-organ dalaman, termasuk otak, saraf, mata, jantung, saluran darah, hati, tulang dan sendi. Tanda dan gejala peringkat lewat/akhir sifilis termasuk kesukaran menyelaras pergerakan otot, lumpuh, kebas, kabur penglihatan dan buta, dan juga demensia (nyanyuk/hilang akal). Kerosakan ini boleh menjadi cukup serius sehingga menyebabkan kematian.

Apakah kesan sifilis kepada wanita hamil dan bayinya?
Bakteria sifilis boleh menjangkiti bayi ketika di dalam kandungan. Bergantung kepada tempoh berapa lama wanita hamil tersebut telah dijangkiti kuman sifilis, dia mungkin berisiko tinggi untuk mengalami stillbirth (bayi yang lahir mati dalam kandungan) atau melahirkan bayi yang meninggal dunia sejurus selepas kelahiran. Bayi yang dijangkiti kuman sifilis mungkin juga dilahirkan tanpa ada apa-apa tanda atau gejala penyakit. Walau bagaimanapun, jika tidak dirawat dengan segera, bayi tersebut mungkin akan mengalami masalah serius dalam masa beberapa minggu. Bayi yang tidak dirawat mungkin lambat berkembang (perkembangan yang perlahan), sawan,Buta, Tuli dan Beberapa kas bayi meninggal.

Bagaimana sifilis dikesan?
Sesetengah doktor/pakar perubatan boleh mengesahkan dan mengesan sifilis dengan memeriksa spesimen yang diambil dari chancre (ulser/lepuh/kudis sifilis) menggunakan mikroskop khas yang dipanggil mikroskop medan-gelap. Jika bakteria sifilis hadir dalam spesimen, ianya dapat dilihat melalui mikroskop tersebut.Ujian darah juga boleh menentukan sama ada seseorang mempunyai sifilis. Sejurus selepas jangkitan berlaku, badan akan menghasilkan antibodi sifilis yang boleh dikesan oleh ujian darah. Ujian darah adalah tepat, selamat dan murah. Selepas penyakit telah berjaya dirawat, tahap rendah antibodi sifilis mungkin akan kekal di dalam darah untuk beberapa bulan atau tahun. Oleh kerana sifilis yang tidak dirawat pada wanita hamil boleh menjangkiti dan mungkin membunuh bayi yang dikandung, setiap wanita hamil perlu menjalani ujian darah untuk sifilis.

Apakah hubungan antara sifilis dan HIV ?
Ulser/kudis di kemaluan (chancres) disebabkan oleh sifilis, memudahkan pemindahan kuman HIV secara seksual. Apabila seseorang itu mempunyai sifilis, risiko untuk mendapat jangkitan HIV akan meningkat sehingga 5 kali ganda jika dia terdedah kepada virus itu. Ini kerana, ulser yang disebabkan oleh STD seperti sifilis, menyebabkan kudis, luka, atau rekahan pada kulit, di mana luka ini boleh berdarah dengan mudah. Dan apabila bersentuhan dengan mukosa mulut, lendiran faraj dan dubur ketika melakukan hubungan seks, ini akan meningkatkan risiko untuk dijangkiti HIV, jika terdedah kepada virus itu.

Apakah rawatan untuk sifilis?
Sifilis mudah dirawat dan disembuhkan jika ia dikesan di peringkat awal. Satu suntikan penisilin dan antibiotik, akan menyembuhkan seseorang yang dijangkiti kuman sifilis kurang daripada setahun. Dos tambahan diperlukan untuk merawat penghidap sifilis yang dijangkiti lebih daripada satu tahun. Tiada petua, rawatan traditional atau ubat di farmasi (over-the-counter) yang boleh menyembuhkan sifilis. Rawatan yang diberikan oleh doktor anda akan membunuh bakteria sifilis dan mencegah kerosakan yang lebih teruk, tetapi ia tidak akan dapat membaiki kerosakan yang telah dilakukan (sekiranya ada).

Oleh kerana rawatan yang berkesan mudah didapati, mereka yang aktif secara seksual dan terdedah kepada risiko dijankiti STD (mengamalkan seks bebas dan bertukar pasangan) digalakkan untuk menjalani pemeriksaan mengesan Sifilis dan penyakit STD yang lainnya, sebelum terlambat. Anda perlu menyatakan dengan jelas kepada doktor anda untuk melakukan pemeriksaan Sifilis / STD. Mereka yang sedang menerima rawatan sifilis mesti menahan diri daripada melakukan hubungan seks dengan pasangannya sehingga kudis sifilis telah sembuh sepenuhnya. Pesakit juga perlu bertanggungjawab untuk memberitahu pasangan seks mereka supaya mereka juga boleh diuji dan menerima rawatan jika perlu.

Apakah Sifilis akan berulang?
Jika seseorang itu pernah menghidap sifilis dan telah sembuh, ianya tidak melindungi seseorang itu daripada dijangkiti semula. Hanya ujian makmal boleh mengesahkan sama ada seseorang itu memhidapi sifilis. Oleh kerana ulser/kudis sifilis boleh tersembunyi di dalam faraj, dubur atau mulut, ianya mungkin tidak jelas bahawa pasangan seks menghidapi sifilis. Sila berjumpa doktor anda untuk memastikan adakah anda perlu diuji semula bagi mengesan sifilis selepas menerima rawatan.

Bagaimana sifilis boleh dicegah?
Cara terbaik untuk mengelakkan penyebaran penyakit kelamin, termasuk sifilis, adalah :
Menahan diri dari hubungan seksual atau berada dalam hubungan yang saling monogami dengan pasangan yang telah diuji dan disahkan tidak dijangkiti. Mengelakkan penggunaan alkohol dan dadah juga boleh membantu mencegah penyebaran sifilis kerana aktiviti-aktiviti ini boleh membawa kepada kelakuan seksual yang berisiko. Adalah penting bagi setiap pasangan seks untuk bercakap/memaklumkan antara satu sama lain mengenai status kesihatan seksual mereka dan sejarah STD lain supaya tindakan pencegahan dapat diambil.

Penyakit ulser alat kelamin seperti sifilis, boleh berlaku di kedua-dua kawasan kemaluan lelaki dan perempuan yang dilindungi oleh kondom, serta di kawasan yang tidak dilindungi. Penggunaan kondom yang betul dan konsisten hanya boleh mengurangkan risiko sifilis, serta herpes kemaluan apabila kawasan yang dijangkiti itu dilindungi, dan bukan langkah pencegahan 100%. Kondom yang dilincirkan dengan spermisid juga tidak akan membantu dalam mengelakkan penyebaran dan bukan pencegahan untuk STD atau HIV.Penyebaran STD termasuk sifilis tidak boleh dielakkan dengan membasuh kemaluan, membuang air kecil, atau douching selepas seks. Sekiranya terdapat lelehan/lendiran /keputihan luarbiasa, sakit, atau ruam, khususnya di kawasan pangkal paha, anda harus berhenti dari melakukan hubungan seks dan berjumpalah doktor dengan segera.

Ubat Herba Sipilis Semula Jadi
Terdapat banyak penawar untuk mengubati penyakit sipilis dan melegakan kesakitan yang boleh dilakukan di rumah sahaja. Bahan-bahan semula jadi yang biasa digunakan termasuklah herba, tumbuhan tradisional yang mudah didapati di sekeliling kita.Berikut ialah cara utama untuk merawat penyakit sipilis dan melegakan kesakitan yang menggunakan bahan semula jadi di rumah tanpa sebarang ubatan daripada hospital mahupun farmasi.

BAWANG PUTIH ( Allium sativum; bahasa Inggris: garlic)
Bawang putih adalah nama tanaman dari genus Allium sekaligus nama dari umbi yang dihasilkan.[1] Mempunyai sejarah penggunaan oleh manusia selama lebih dari 7.000 tahun, terutama tumbuh di Asia Tengah,[2] dan sudah lama menjadi bahan makanan di daerah sekitar Laut Tengah, serta bumbu umum di Asia, Afrika, dan Eropa. Dikenal di dalam catatan Mesir kuno, digunakan baik sebagai campuran masakan maupun pengubatan. Untuk pengubatan sementara pada sifilis Anda kena makan bawang putih mentah ni sehari 2 siung bawang, karena kandungan dari bawang putih berfungsi sebagai antibiotik alami. Selain dari pada itu bawang putih juga boleh digunakan untuk pengubatan HIV AIDS.

Sumber Rujukan : http://medherb.com/Therapeutics/Immune_-_Garlic_and_AIDS_.htm
Medical Herbalism: Clinical Articles and Case Studies
Search entire site by keyword(s)
Free electronic MH newsletter
Information on Distance Learning in Herbalism
Back to articles index page
Back to medherb.com
Immune – Garlic and AIDS
by Paul Bergner
Medical Herbalism 07-31-95 9(2/3): 17-18
Garlic appears to have a place in both in treating opportunistic infections and in improving the overall health of AIDS patients. Normally when a new AIDS therapy shows promise in a clinical trial, news spreads quickly in the media. This was unfortunately not the case after a dramatic, although small, trial of garlic for AIDS was reported at the International AIDS Conference in 1989. The researchers, who later published the information in Deutsche Zeitschrift Onkologie (German Journal of Oncology) gave an aged garlic preparation (Kyolic garlic) to ten patients with AIDS. All patients had severely low natural killer cell activity and abnormal helper-to-suppressor T-cell ratios — both of these are blood measurements of progressed AIDS, often indicating short life-expectancy. All patients also had opportunistic infections such as cryptosporidial diarrhea or herpes infections.The patients received the equivalent of two cloves a day (5 grams) for the first six weeks, and then the equivalent of four cloves (10 grams) for another six weeks. Three of the patients were too severely ill to complete the trial. They could not complete the garlic regimen, and died before the trial ended.

The results were dramatic, and had it been a pharmaceutical drug involved instead of garlic, no doubt the news would have spread rapidly in the media. Six of the seven who completed the trial had normal natural-killer cell activity within six weeks, and all seven had normal activity by the end of the twelve weeks. Natural killer cell activity is considered one of the most important indicators of the progression of AIDS. The helper-to-suppressor T-cell ratios returned to normal in three of the patients, improved in two, remained the same in one, and lowered in one.Just as important, the patients’ opportunistic infections also improved. Chronic diarrhea, candida infection, genital herpes, and a chronic sInus infection all improved. The patient with the chronic sinus infection had gained no relief from antibiotics during more than a year of treatment before the garlic trial.
Exactly why the garlic helped the patients so dramatically is not clearly understood. Garlic can affect the immune system in many ways. Garlic may have also strengthened immunity in these patients by helping to fight the opportunistic infections, and thus reducing the load on the immune system. Various trials have shown garlic to be effective against cryptococcus, cryptosporidia, herpes, mycobacteria, and pneumocystis — all common infectious agents in AIDS. Researchers have also recently found evidence that the garlic constituent ajoene may directly interfere with the spread of the HIV virus in AIDS patients.
This trial was small, with only seven patients completing it, and follow up studies are necessary to prove that garlic will really help AIDS patients. News of the trial spread like wildfire in the community of people with AIDS, however, and many patients now take garlic regularly. One study in 1993 found that nearly 10% of AIDS patients surveyed took garlic supplements in addition to the other medications they were taking.
Copyright 2001 Paul Bergner203

Medical Herbalism: Clinical Articles and Case Studies
Garlic is used routinely in the Healing Aids Research Project at Bastyr University in Seattle. This is one of the few medical centers doing formal research into natural treatments of AIDS. Dr. Jane Guiltinan, medical director of the clinic where the research is done, suggests that all AIDS patient who can tolerate garlic should take it. “I most often prescribe garlic in food form rather than capsules or extracts,” says Guiltinan. “I have them eat as much as possible, either raw or cooked.”Garlic is also an important part of the AIDS protocol at the Immune Enhancement Project (IEP)in Portland, Oregon, a clinic that treats about 140 AIDS patients each month. Doctors at the clinic treat the patients with acupuncture, Chinese massage, diet, and modified Chinese herbal formulas in a protocol followed in AIDS clinics in three other cities in the U.S. The main herbal therapy at the clinics for opportunistic infections is garlic. Dr. Subhuti Dharmananda, director of the project, recently published a scientific review of garlic entitled “Garlic As The Central Herb Therapy for AIDS.” AIDS patients at the IEP are encouraged to take 3-5 cloves of garlic a day to prevent the secondary infections in AIDS. If they already have the infections, they take that dose three times a day. Garlic is also given in other forms, such as retention enemas and skin washes, for certain conditions. They take the cloves cut up with lemon juice and honey, or in any other carrier than makes it more palatable. Dharmananda says that garlic probably does not effect the HIV infection itself, but treats the secondary infections that cause the most serious symptoms of AIDS.AIDS patients might take garlic in any of its oral forms, use garlic poultices, compresses, or oil for skin afflictions, enemas for anal infections, or steams or chest applications for sinus or bronchial problems.

References
Abdullah T, Kirkpatrick DV, Williams L, Carter J. “Garlic as an antimicrobial and Immune modulator in AIDS.” Int Conf AIDS. 1989 Jun 4-9;5:466 (abstract no. Th.B.P.304).
Abdullah TH, Kirkpatrick DV, Carter J “Enhancement of natural killer cell activity in AIDS with garlic. Dtsch Zsohr Onkol 1989;21:52-53
Delaha EC, Garagusi VL Inhibition of mycobacteria by garlic extract (Allium sativum). Antimicrob Agents Chemother 1985;27(4):485-486
Deshpande RG, Khan MB, Bhat DA, Navalkar RG. “inhibition of Mycobacterium avium complex isolates from AIDS patients by garlic (Allium sativum).” J Antimicrob Chemother 1993 Oct;32(4):623-6
Fronting RA, Bulmer GS. “In vitro effect of aqueous extract of garlic on the growth and viability of Cryptococcus neoformans. Mycopathologia 1978;70:387-405
Gowen SL, Erskine D, McAskill R, Hawkins D. “An assessment of the usage of non-prescribed medication by HIV positive patients.”
Int Conf AIDS. 1993 Jun 6-11;9(1):497 (abstract no. PO-B29-2174).
Copyright 2001 Paul Bergner 204

Medical Herbalism: Clinical Articles and Case Studies
Hunan Medical College of China. “Garlic in cryptococcal meningitis: A preliminary report of 21 cases. Chin Med J 93:123, 1980
Rao RR et al. “Inhibition of Mycobacterium tuberculosis by garlic extract.’ Nature 157, 1946
Standish L, Guiltinan J, McMahon E, Lindstrom C. “One-year open trial of naturopathic treatment of HIV infection class IV-A in men.” J Naturopath Med 1992; 3(1):42-64
Tatarintsev AV, Vrzhets PV, Ershov DE. “The ajoene blockade of integrin-dependent processes in an HIV-infected cell system. Vestn Ross Akad Med Nauk 1992;(11-12):8-10
Tatarintsev A, Makarova T, Karamov E, et al. “Ajoene blocks HIV-mediated syncytia formation: possible approach to `anti-adhesion’ therapy of AIDS.” Int Conf AIDS. 1992 Jul 19-24;8(3):39 (abstract no. PuA 8173).
Tsai Y et.al “Antiviral properties of garlic: in vitro effects on influenza B, herpes simplex I, and coxsackie viruses.’ Plants Medics 1985:5:460-461

Rujukan 2 :- http://www.advance-health.com/garlic.html
Plants do not have immune systems to defend themselves against the bacteria, fungi, viruses and yeasts that attack them. Their defense is direct chemical warfare. Their weapons are antibiotics, antivirals and fungicides that they manufacture internally. Their success is demonstrated by the fact that you see healthy growing plants everywhere.
In the case of garlic, one of the main active ingredients is a thiosulfinate compound called allicin. The manufacture of allicin is triggered by the release of enzymes by breaking the cell walls of the garlic plant. Allicin is the pungent, hot, stinky stuff that makes garlic special. In addition to allicin, garlic contains over 100 other beneficial nutrients. These include beta-carotene, folate, beta-sitosterol, ferulic acid, geraniol, oleanolic acid, P-coumaric acid, rutin, quercetin, thiamine, niacin, vitamin c, cysteine, zinc, calcium, magnesium, manganese, selenium, and others.

Garlic is an Anti-biotic and Anti-viral
In vitro (in laboratory cultures) studies demonstrate that garlic has antibacterial, antiviral, and antifungal activity. In one Clinical study, one capsule daily of an allicin-containing garlic supplement was tested on a group of 146 volunteers (Josling P 2001). Over several months half the group received the garlic while the other half got a placebo. The placebo group had 63 percent more common cold infections than the garlic group. In addition, those in the garlic group who did catch a cold had symptoms for an average of only 1.52 days, compared with 5.01 days for the placebo group. The doctors who conducted this garlic study concluded, “An allicin-containing supplement can prevent attack by the common cold virus.”

Garlic in Herpes Virus Infections
While garlic has demonstrated in vitro anti-viral activity against many viruses including HSV-1 and HSV-2, clinical trials on humans have not been performed. Garlic’s in vitro success against these viruses and its demonstrated in vivo effectiveness against the common cold virus suggests that it may be effective against the herpes viruses in humans as well. However, this hypothesis has not been clinically tested and, until it is, such claims cannot be made.

Garlic Lowers Blood Pressure
There is some evidence that garlic is mildly hypotensive in humans. Researchers at the University of Mississippi and in Turkey performed clinical tests on the effectiveness of garlic in reducing blood pressure. They found that garlic reduced systolic blood pressure by at least 9 mmHg and diastolic blood pressure by at least 5 mmHg. The effect was most noted in subjects with high blood pressure and high cholesterol. No hypotensive effect was observed in patients with normal blood pressure.

Garlic for Lowering Cholesterol
There is contradictory evidence as to whether garlic actually lowers cholesterol and triglyceride levels or not. The contradictions appear to arise from the use of different dosages, forms of garlic and other procedural differences. However, most findings showed that garlic slightly lowered blood cholesterol, LDL cholesterol and triglycerides with a consistent lowering of blood lipids seen in studies that used aged garlic extract (kyolic) as the supplement.Research has demonstrated that garlic inhibits the peroxidation of lipids. This, in turn, prevents LDL cholesterol from being oxidized into harmful compounds. Garlic also lowers homocysteine levels. Recent research has identified homocysteine as a major culprit in heart disease, osteoporosis, alzheimers and several other degenerative diseases.

Garlic in Atherosclerosis
Garlic reduces platelet aggregation, thrombin formation, platelet adhesion to fibrinogen and the risk of thrombosis. Garlic’s effects are attributed to allicin, ajoene, and other organosulfur constituents in the herb. A recent study on garlic confirms that it exhibits powerful fibrinolytic activity both in vitro and in vivo. In this study, it acted as an anticoagulant by downregulating thrombin formation. These effects reduce the formation of atherosclerotic plaque.In one study, patients with atherosclerosis had higher plasma levels of the oxidant MDA ( malondialdehyde ) and lower plasma levels of the antioxidant enzyme glutathione peroxidase compared to the control group. However, those patients who consumed 1 ml/kg of garlic extract had significantly lowered MDA levels even in the absence of changes in antioxidant enzyme activities. In addition, the researchers found the presence of oxidant stress in blood samples from atherosclerosis patients, but ingesting garlic extract prevented oxidation reactions by eliminating this oxidant stress.

Garlic and Men’s Health
Garlic may reduce the risk of prostate cancer, according to a recent study. Researchers surveyed 238 men with prostate cancer and 471 healthy controls in Shanghai, China to determine their eating habits. The risk of prostate cancer declined by more than 33 percent in men who consumed small amounts of onions, garlic, scallions, shallots and leeks each day. Men who consumed 2 grams of garlic daily experienced a 50 percent decease in prostate cancer risk.Another study done with rats demonstrated that garlic supplementation in combination with a high protein diet increased testosterone levels.

Anti-Cancer Properties of Garlic
Modern epidemiological studies, well correlated with laboratory investigations, corroborate the evidence that higher intake of garlic and its relatives is correlated with reduced risk of several cancers. The mechanisms proposed to explain the cancer-preventive effects of garlic include inhibition of tumor mutagenesis, modulation of enzyme activities, and effects on cell proliferation and tumor growth. Several garlic compounds, including allicin, induce apoptosis (programmed cell death) in various malignant human cells. These include breast, colorectal, hepatic, prostate, and lymphoma cells. A growing number of clinical studies are examining the properties of ajoene, one of the major components of purified garlic. Researchers are investigating ajoene in part because it is more chemically stable than allicin. The list of cancers responding to garlic treatment or supplementation continues to grow.

Garlic Dosage
People who wish to consume garlic and have no aversion to its odor can chew from one to two whole cloves of raw garlic daily. In certain regions of China up to eight cloves of raw garlic are consumed per day. For those who prefer it with less odor, enteric-coated tablets or capsules with approximately 1.3% allacin are available. Clinical trials have used 600-900 mg (delivering approximately 5-6 mg of allicin ) per day in two or three divided amounts. Aged-garlic extracts have been studied in amounts ranging from 2.4-7.2 grams per day.

Garlic Side Effects and Drug Interactions
Garlic has anti-coagulant properties. Anyone with a bleeding disorder or taking anti-coagulant or anti-platlett medications should consult their doctor before consuming garlic. Examples of such medications include indomethacin, dipyridamole, and aspirin. Anyone anticipating surgery, child birth, etc. should avoid garlic.Garlic may lower blood sugar considerably and may potentize the effect of certain anti-diabetic medications. Medications from this class include chlorpropamide, glimepiride, and glyburide. When using garlic with these medications, blood sugars must be followed closely and garlic use should be used under your doctor’s advise.
Garlic may reduce blood levels of protease inhibitors. Protease Inhibitors are a class of drugs used to treat people with the human immunodeficiency virus (HIV). They include indinavir, ritinavir, and saquinavir.
It is hhypothesized by some that garlic may behave similarly to a class of cholesterol lowering medications called statins and to a class of blood pressure lowering medications called ACE inhibitors. Examples of these medications include atorvastatin, pravastatin, lovastatin, enalapril, captopril, and lisinopril. Possible interactions with these medications has not been tested.Other side effects from garlic may include upset stomach, bloating, bad breath, and body odor. Garlic is considered to have very low toxicity and is listed as Generally Recognized as Safe (GRAS) by the Food and Drug Administration (FDA) of the United States.
More research with better-designed studies is needed in order to fully assess the safety and effectiveness of garlic and to determine the most appropriate dose and form.

AKAR ALANG ALANG ( Imperata Cylindrica Raeusch.)
Alang-Alang dalam bahasa latin Imperata Cylindrica Raeusch. Mempunyai banyak faedah dan manfaat yang baik bagi kesihatan. Berbagai kandungan kimia pada alang-alang menghasilkan rasa sejuk seperti yang dirasakan pada manfaat cucumbar dan watermelon. Kandungan-kandungannya membentuk semacam antipiretik yang dapat menurunkan panas. Selain dari pada itu ianya memiliki sifat diuretic yang meluruhkan kemih dan dapat menghilangkan rasa dahaga. Cara membuat obat sipilis dari bahan akar alang-alang :
Siapkan 100 gram akar alang-alang segar, cuci bersih, lalu potong kecil-kecil
Rebus potongan akar alang-alang dengan 2 gelas air. rebus hingga tersisa separuhnya
Angkat lalu dinginkan rebusan Saring untuk memisahkan air rebusan dan ampas
Air rebusan akar alang-alang ini baik diminum 2 kali sehari secara rutin.

DAUN SAMBILATA ( Andrographis Paniculata )
Sambilata adalah tumbuhan khas daerah tropis yang dapat tumbuh dimana sahaja. Daun sambilata dapat digunakan untuk berbagai macam keperluan. Daun ini mengandung senyawa andrographolide. Senyawa ini terasa pahit, tapi memiliki sifat melindungi hati. Penilitian membuktikan bahwa senyawa ini mampu melindungi hati dari efek negatif galaktosamin dan parasetamol. Senyawa ini juga berperan besar dalam menurunkan enzim CDK4 sehingga menekan pertumbuhan sel kanser. Senyawa andrographolide juga berkhasiat meninggalkan kekebalan tubuh .Daun sambiloto yang mempunyai kandungan senyawa andrographolide sangat bagus untuk dijadikan salah satu bahan obat gonore (kencing nanah), sipilis (raja singa), kencing berdarah, dan penyakit kelamin lain sejenisnya. Cara membuat obat sipilis dari daun sambiloto:
Bersihkan dahulu daun sambilata yang akan diolah dengan air bersih
Rebus setengah genggam daun sambilata dengan 4 gelas air,sisakan 2gelas
Selepas air habis menjadi 2 gelas, saringlah dan minum 3 kali sehari.

DAUN KUMIS KUCING ( Orthosiphon Aristatus )
Daun kumis kucing ini ini mempunyai kandungan glikosida, garam kalium, moinositol, minyak lemak dan zat samak yang berfungsi mengubati berbagai penyakit kronik seperti diabetes, kompikasi, pencernaan, ginjal, kencing batu dan salah satunya juga penyakit raja singa atau sipilis ini. Selain itu di dalam kandungan daun kumis kucing terdapat zat yang berfungsi untuk menyembuhkan luka sehingga sangat pas untuk dijadikan sebagai obat sipilis. Kumis kucing adalah tipe tanaman yang mempunyai batang tegak. Tanaman kumis kucing berasal dari wilayah tropis Afrika, selanjutnya tersebar ke Asia dan Australia. Pengobatan penyakit sipilis dapat menggunakan racikan dari tanaman kumis kucing, terutama pada bahagian daunnya. Tanaman ini mempunyai kandungan zat glikosida orthosiphonin yang diyakini akan melarutkan asam urat dalam badan, pula fosfat dan oksalat. Tak pelak herba ini rasanya manis namun sedikit pahit. Cara membuat ubat sipilis dari kumis kucing :Ambil segenggam daun kumis kucing,cuci bersih. Rebus hingga mendidih dan dinginkan.Minum 2x sehari pagi petang.

Sebarang Maklumat atau Pertanyaan mengenai Herba Sipilis, sila hubungi kami melalui :

WhatsApp / Call +62 813 -1111- 0910

Dari Saya : Dewi De Nature Indonesia
P/S : Bertindaklah Sebelum Terlewat.
Pelaburan Kecil Pada Tingkat Awal Mungkin Akan Dapat Mengelakan Kerugian Besar Dimasa Datang. Kesan Mungkin Berbeza Setiap Individu. Boleh Jadikan Sebagai Ikhtiar

Ulasan customer dinonaktifkan: Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin

Maaf, form ulasan customer dinonaktifkan untuk produk ini

Produk Terkait Cara Mudah Hilangkan Bintik Kelamin

SIDEBAR