ONLINE 24 JAM
SELURUH GAMBAR SERTIFIKASI LEGALITAS KLINIK DE NATURE INDONESIA DAPAT KAMI INFOKAN MELALUI CHATTING WHATSAPP - LINE STANDAR PRODUK INTERNASIONAL ( ISO ) DAN NASIONAL BPOM - HALAL MUI JUGA SEBAGIAN TESTIMONI KESEMBUHAN PASIEN BESERTA HASIL LABORATORIUM SETELAH KONSUMSI OBAT DE NATURE BUKTI RESI KIRIMAN LUAR NEGERI DAN DALAM NEGERI YANG BISA DICEK SECARA ONLINE SEBAGAI REFRENSI PAKET TELAH SAMPAI TUJUAN
Beranda » Nama Obat Kutil » HILANGKAN KETUAT KELAMIN

HILANGKAN KETUAT KELAMIN

Kode : -
Berat : 300 gram
Stok : Ready Stock
Kondisi : Baru
Kategori : Nama Obat Kutil
Dilihat : 136 kali
Review : Belum ada review
INFO HARGA
Silahkan menghubungi kontak kami untuk mendapatkan informasi harga produk ini.

Bagikan informasi tentang HILANGKAN KETUAT KELAMIN kepada teman atau kerabat Anda.

Deskripsi HILANGKAN KETUAT KELAMIN

Bismillah Alhamdulillah…Selamat petang dan salam sejahtera untuk Anda. Terimakasih telah berkunjung kelaman web kami dalam perbincangan mengenai Hilangkan ketuat kelamin. Ketuat kelamin merujuk kepada bonjolan daging lembut, lembab dan tidak sakit pada alat kelamin. Ketuat kelamin bewarna merah jambu atau keperangan dan boleh tumbuh di atas kemaluan, kawasan kelamin, kawasan dubur, dan kadang-kala pada faraj wanita.Ketuat ini berpotensi mati pucuk,kemandulan dan pada wanita boleh berubah menjadi barah, terutamanya barah pangkal rahim.Bagi wanita mengandung, rawatan perlu dilakukan dengan segera bagi mengelakkan ketuat kelamin berjangkit kepada bayi yang akan lahir secara normal.

PORTAL RASMI HERBA DENATURE “RAWAT KETUAT TANPA BEDAH”

Ketuat kelamin disebabkan oleh papillomavirus manusia (HPV). Penyebaran ketuat kemaluan berlaku melalui hubungan seksual, sama ada melalui faraj, atau secara lisan atau dubur. Di samping itu, virus juga boleh menyebar apabila tangan ketuat kelamin menyentuh alat kelamin mereka sendiri, kemudian menyentuh alat kelamin pasangan mereka.Penyebaran ketuat juga boleh berlaku, kerana berkongsi penggunaan mainan seks (mainan seks). Dalam kes-kes yang jarang berlaku, ketuat kelamin boleh disebarkan kepada bayi, dari ibu-ibu yang dijangkiti virus.

Kebanyakan orang yang dijangkiti HPV tidak mempunyai gejala. Tetapi jika pesakit mempunyai gejala, biasanya gejala yang kelihatan sangat ringan sehingga seseorang tidak tahu bahawa mereka telah dijangkiti. Gejala biasa yang mungkin berlaku biasanya sakit, gatal-gatal, dan pendarahan.

Sila ambil perhatian, gejala ketuat kemaluan biasanya berlaku 2 hingga 3 bulan selepas jangkitan. Tetapi ada juga yang muncul dari 3 minggu hingga tahun selepas jangkitan. Ketuat genital muncul hanya muncul semasa jangkitan aktif. Ia mungkin untuk menyebarkan virus walaupun anda tidak dapat melihat ketuat.

Tanda-tanda dan gejala ketuat kelamin ialah:

 • Bengkak kecil di kawasan kemaluan anda.
 • Sesetengah kutil bersebelahan yang menyerupai bentuk kembang kol.
 • Gatal-gatal atau ketidakselesaan di kawasan kemaluan anda.
 • Pendarahan semasa hubungan seksual.

Wanita boleh mendapat ketuat kelamin di paha atas, vulva, dinding vagina, kawasan antara alat kelamin luaran dan anus, kanal dubur dan serviks.

Sementara itu, lelaki boleh mendapatkan ketuat kemaluan di ujung atau batang zakar, pangkal pahanya, paha atas, di sekitar atau di dubur, dalam saluran kencing, dan skrotum (buah zakar)

Sebagai kawasan lembap dan mudah basah, alat kelamin adalah tempat yang paling selamat dan paling selesa bagi virus itu untuk hidup. Tambahan pula, jika seseorang mempunyai banyak kelenjar berpeluh di bahagian penting.Ketuat juga boleh berkembang di dalam mulut atau tekak orang yang mempunyai hubungan seks oral dengan orang yang dijangkiti.

KETUAT KELAMIN LELAKI

KETUAT KELAMIN LELAKI

Beberapa faktor yang dapat meningkatkan risiko seseorang untuk terkena penyakit kutil kelamin adalah:

 • Melakukan seks tanpa kondom dengan pasangan yang berbeda-beda
 • Memiliki infeksi menular seksual sebelumnya
 • Berhubungan seks dengan pasangan yang tidak Anda ketahui sejarah seksualnya
 • Sudah aktif secara seksual sejak usia muda
 • Mainan seks (sex toys).

RAWATAN DAN PENGOBATAN KETUAT KELAMIN

Beberapa prosedur pembedahan untuk ketuat alat kelamin termasuk:

 1. Eksisi /Pengasingan. Dalam kaedah pengekskripan, ketuat akan dipotong dan dikeluarkan menggunakan pisau bedah. Prosedur ini biasanya menyebabkan kesan sampingan dalam bentuk kesakitan yang timbul selepas pembedahan.
 2. Electrocautery. Electrocautery atau pembedahan elektrik adalah kaedah pembedahan yang menggunakan elektrik untuk menghilangkan tisu yang tidak normal, termasuk ketuat alat kelamin. Kaedah ini juga boleh digunakan untuk menghentikan pendarahan selepas pembedahan, dan mencegah jangkitan.
 3. Cryotherapy. Ketuat genital dapat dihilangkan dengan cryotherapy, prosedur yang menggunakan nitrogen cair dengan suhu minus 195 darjah Celsius. Cryotherapy sangat berkesan untuk mengeluarkan ketuat kecil. Tetapi jika saiz ketuat genital cukup besar, doktor akan menjalani krioterapi beberapa kali. Secara umum, 50-60 peratus ketuat hilang selepas 3-4 kali cryotherapy.
 4. Pembedahan laser. Pembedahan laser secara amnya digunakan untuk membuang ketuat yang sukar dikeluarkan dengan prosedur lain. Dalam prosedur ini, laser digunakan untuk memusnahkan saluran darah dalam kutil, supaya ketuat mati dan boleh dikeluarkan. Laser juga digunakan untuk membunuh virus yang menyebabkan ketuat.Pembedahan laser boleh digunakan untuk memusnahkan ketuat yang sukar dicapai, contohnya dalam uretra (saluran yang membawa air kencing dari pundi kencing di luar badan). Kesan sampingan yang timbul daripada pembedahan laser boleh menjadi bentuk parut dalam bidang pembedahan.

Walaupun ia boleh menghilangkan ketuat, prosedur pembedahan tidak menjamin bahawa ketuat hilang sepenuhnya. Dalam sesetengah kes, ketuat kemaluan boleh tumbuh semula.

 • Bila prosedur rawatan ketuat kelamin diatas sudah Anda lakukan, namun ketuat muncul semula atau bahkan tak ada apa-apa perubahan. Mulakan Rawatan  Herba De Nature dengan segera. Ia berkesan untuk mengeluarkan kuat kepada akar dan bakteria virus yang terdapat di dalam badan anda.
HILANGKAN KETUAT KELAMIN

HILANGKAN KETUAT KELAMIN

APA YANG MEMBUAT PRODUK INI BERBEZA DENGAN YANG LAIN ?

Rawatan Ketuat Herba Adalah perpaduan dari daun binahong,daun misai kucing,sirih merah dan habattussauda yang diproses melalui proses Cold Preasure Nanotech sehingga menghasilkan Produk Liquid Capsule  berkualiti yang mudah diserap dan cepat bertindak memberikan kesan maksimum pada tubuh dalam membunuh virus juga membantu mengetatkan dan mencegah ketuat daripada tumbuh semula.

REVIEW KESIHATAN PESAKIT

Ketuat kelamin atau sering disebut Genital warts tidak akan mengancam nyawa anda semasa dirawat dengan cepat dan tepat. Jangan tergesa-gesa untuk melakukan pembedahan jika herba boleh memberikan penyelesaian yang terbaik. Sekiranya itulah yang boleh kami sampaikan mengenai Hilangkan ketuat kelamin, semoga berfaedah. Terimakasih. Salam Sehat De Nature. We Do Because We Care.

Ulasan customer dinonaktifkan: HILANGKAN KETUAT KELAMIN

Maaf, form ulasan customer dinonaktifkan untuk produk ini

SIDEBAR